Бойко Коцев става и посланик в Туркменистан

Българският посланик в Москва Бойко Коцев ще бъде назначен и за посланик в Туркменистан. В сряда служебното правителство предложи на президента Росен Плевнелиев бившият зам.-вътрешен министър в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Тройната коалиция Бойко Коцев да съвместява и двете длъжности.

Правителството ще предложи още на президента да издаде укази за назначаване на извънредни и пълномощни посланици на страната ни в Иран, Казахстан и Катар.

Мисията ни в Иран ще поеме дипломатът Христо Полендаков, началник на отдел "Южна и Югоизточна Азия” в дирекция "Азия, Австралия и Океания” на МВнР. В момента посолството на България в Техеран се ръководи от временно управляващ.

За посланик в Казахстан е предложен Васил Петков, дипломат от кариерата, който от април 2014 г. е и.д. директор на дирекция "ООН и сътрудничество за развитие” в МВнР.

След 2012 г. посолството на България в Казахстан също се ръководи от временно управляващ.

Служебният кабинет предложи и бившия евродепутат Метин Казак за посланик в Катар. Действащият извънреден и пълномощен посланик в Катар Мирослав Зафиров е прекратил взаимоотношенията си с МВнР с едностранно предизвестие.

Споделяне

Още от България