Бойко Рашков смени шефа на столичната дирекция на МВР за втори път

Калоян Милтенов

Вътрешният министър Бойко Рашков смени отново шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Новият началник е старши комисар Калоян Милтенов, а досегашния ръководител Антон Златанов минава на позиция като заместник-директор на СДВР. Рокадата е втора за по-малко от месец и половина.

Милтенов е започнал работа в системата на МВР разузнавач през 1999 г. През следващите години заема множество ръководни длъжности в системата.

Той първо е началник на група и началник на сектор "Икономическа полиция" в Първо районно управкение, После става началник на сектор в отдел "Противодействие на икономическата престъпност" в СДВР, после е началник на Трето районно управление, а след това става шеф и на Първо районно управление в София.

На 14 октомври 2019 година е пратен за директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, където изкара една година. През есента на 2020 г. е назначен за заместник-началник на отдел "Икономическа полиция" в Главна дирекция "Национална полиция". Сега вече е шеф на СДВР.

Първата рокада на Бойко Рашков в СДВР бе на 19 май. Вътрешният министър назначи Антон Златанов на мястото на предишния шеф Георги Хаджиев. Аргументът на Рашков бе, че столичната полиция е упражнила насилие по време на мащабните антиправителствени протести през есента на миналата година.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?