Бойко Великов: Няма нарушения при оповестяването на информацията за Йордан Костадинов

Бойко Великов: Няма нарушения при оповестяването на информацията за Йордан Костадинов

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Бойко Великов (БСП) обясни, че няма нарушения при оповестяването на информацията за злоупотреби на бившия изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” и настоящ депутат от НДСВ Йордан Костадинов. По думите на Великов досега комисията се е занимавала с няколко случая, ни нито веднъж не е изнесена некоректна информация.

Този сигнал, за разлика от други, които се обсъждат в комисията, не е квалифициран като корупционна практика и съм убеден, че не може да взриви тройната коалиция между БСП, НДСВ и ДПС, каза Бойко Великов в неделя във Велико Търново.

Комисията по корупция в парламента само заяви, че има такъв случай. От тук нататък на ход е прокуратурата, където министърът на вътрешните работи вече е внесъл сигнал, каза още Бойко Великов.

Депутатът от левицата си навлече гнева на НДСВ заради оповестената от  парламентарния пресцентър информация за закононарушения на  Костадинов. Това стана след заседание на Съвета за координация на комисиите за борба с корупцията на НС, МС и ВСС в началото на седмицата.

Бойко Великов заяви във Велико Търново, че съобщението до медиите за този сигнал, както и за действията на бизнесмена Гео Дундаров в Еленския Балкан, е съгласувано с всички участвали в заседанието членове на съвета за координация на борба с корупцията и не е гаф на парламентарния пресцентър.

Според НДСВ обаче става дума за “активно мероприятие”.

Бойко Великов заяви, че ако се реши да бъде променена практиката на откритост в работата на антикорупционната комисия, както и правилата за приемане на решения с консенсус или се допусне политическа намеса в работата на комисията, той ще подаде оставката си от поста.

Споделяне

Още от България