Болен подсъдим отложи делото за източване на "Топлофикация"

Болен подсъдим отложи делото за източване на "Топлофикация"
Делото срещу бившия шеф на "Топлофикация"-София Валентин Димитров и още няколко души за длъжностно присвояване беше отложено в понеделник от Софийски градски съд (СГС). Причината е заболяване на един от подсъдимите – Емил Антонов, който в събота получил алергична реакция и бил приет на лечение в "Пирогов".

Делото ще се гледа отново на 6 и 7 април.

Освен Валентин Димитров за присвояване на общо 6 млн. лева от "Топлофикация"-София, подсъдими са още друг бивш шеф в дружеството Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

Стоилова е собственик на фирма "Шибър", посредством която, според прокуратурата, "Топлофикация"-София е източвана.

Прокуратурата обвини Рогачев, Антонов, Стоилова и Абланска, след като откри, че Валентин Димитров има сейфове с пари в "Пощенска банка".

За следващото съдебно заседание ще бъде изискано писмо от "Пирогов" с данни за това, дали състоянието на Антонов не му позволява да се появи на съдебното заседание.

Миналата седмица заради заболяване на подсъдими бе отложено още едно знаково дело. Това срещу Веселин Георгиев за престъпление по служба не можа да започне от първото заседание във вторник, защото бившият шеф на пътната агенция постъпил на 4 март на лечение в неврохирургията в Пловдив.

Георгиев стана публично известен като "Батко", след като даде обществени поръчки за 120 милиона лева на фирмите на братята си. Огромният скандал миналата година доведе до блокиране на стотици милиони евро еврпейски пари, предназначени за пътища у нас.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?