Боливия откри музей в чест на Eво Моралес

Ево Моралес и Фидел Кастро, сн. БГНЕС
Музей, посветен на боливийския президент Ево Моралес и местните народи, беше открит в родния му град Оринока, съобщиха световните агенции. 
 
Моралес разпореди построяването на музея с указ малко след като дойде на власт през 2006 г., ставайки първият президент на Боливия от коренното население.
 
"Музеят е наследство на всички обществени движения, които се борят за народа", каза Моралес при откриването на Музея на демократичната революция и култура.
 
Музеят на стойност около 7 милиона долара представя историята на Боливия с фокус върху постиженията на Моралес. Той е разделен на три крила, носещи имената на митични животни от боливийската история. 
 
Моралес предостави близо 13 000 подаръка, получени от него като президент, включително футболни фланелки, принадлежали на звезди като Лионел Меси, Роналдиньо и Франческо Тоти.
 
Моралес е най-дълго управлявалият боливийски държавен глава от независимостта през 1825 г. Той възнамерява да се бори за четвърти мандат на изборите през 2019 г. въпреки конституционното ограничение.
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?