Боливудска звезда ще рекламира туризма ни в Индия

Министър Николина Ангелкова с Шарук Кхан и Рои Чети, режисьор на филма

Звездата на Боливуд Шарук Кхан, който снима филм в България, е готов да предостави свои ленти за реклама на туризма ни в изложения в Индия, съобщиха от туристическото ведомство в сряда.

Кхан се е срещнал с министъра на туризма Николина Ангелкова на снимачната площадка на "Ню Бояна Филмс" в софийския квартал "Бояна". Той заявил, че е очарован от красотата и природните дадености на страната, както и от българските фолклорни традиции и че е Кхан е готов да предостави кадри от филмите си за реклама на страната ни в Индия.

Вероятно това ще стане още през януари следващата година в Делхи, където ведомството ще участва в едно от най-големите туристически изложения за южноазиатския пазар – South Asia’s Travel & Tourism (SATTE),

Индия е перспективен туристически пазар за България с населението си от 1.2 м лрд. души и Министерството на туризма е насочило усилията си към активна интегрирана реклама за индийските туристи, заявила Ангелкова. По думите ѝ се работи за облекчаване на условията за тяхното пътуване.

През миналата година у нас са били над 8400 индийски туристи, което и с близо 60% повече от 2013 г., което показва перспектива за надграждане и наличие на интерес към нашата страна, посочва ведомството. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и градски обиколки.

Наблюдава се тенденция страните, в които са снимани големи боливудски продукции, да бележат сериозен ръст на туристите от Индия и региона през следващите години.

Снимките в България за новия филм на Кхан "Дилвале” (Dilwale) ще продължат до края на юли. Заедно с Кхан в България за участие в лентата е една от по-старите звезди на Боливуд – Кабир Беди, който у нас е особено популярен с ролята си от 1980-те години на пирата Сандокан от едноименната поредица италиански филми.

Освен в столицата, екипът планира снимки и в Банско, Велико Търново, Етъра и нос Калиакра. Сценарият на лентата обаче се пази в пълна тайна, а достъпът до снимачната площадка е силно ограничен.

Шарук Кхан е живата легенда на Боливуд и е смятан за третия най-богат актьор в света. Притежава и две продуцентски компании, като с едната, Red Chillies Entertainment, снима в момента в България. Освен на киното, Кхан се е посветил и на редица хуманитарни и благотворителни проекти, които финансира с лични средства.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?