Боливудската звезда Аджай Девган ще рекламира България в Индия

Министърът на туризма Николина Ангелкова и боливудската звезда Аджай Девган

Звездата на боливудското кино Аджай Девган ще се снима в промоционално видео за България, което ще се излъчва на индийския пазар. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна.

Девган е на посещение в България, за да избере локации за собствена режисьорска продукция, и е дал съгласието си да се включи активно в новата рекламна кампания на министерството.

Стратегията на ведомството предвижда заснемането на видеоклипове със знаменитости от целеви за България пазари, които ще я рекламират като предпочитана туристическа дестинация в собствените си държави.

В България са и други две големи звезди на Боливуд - Шарук Кан и Каджол за участие във филмови продукции.

Девган е сред десетте най-богати боливудски актьори, а Шарук Кан е вторият най-богат актьор в света. Вече се появиха публикации в индийски сайтове, че кинозвездите са в България, за да снимат филмови продукции, което засилва интереса към нашата страна.

Индия е пазар с население от 1.2 млрд. души и страната ни има реалния шанс да разшири позициите си на него, коментира министър Ангелкова. Броят на индийските туристи, посетили България през 2014 г., е над 8400, което е с близо 60% ръст спрямо предходната година, сочат данните на НСИ. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове, каза Ангелкова.

Споделяне

Още от Общество