Болка отказа Лалова от полуфинала на сто метра

Болка отказа Лалова от полуфинала на сто метра

Българската спринтьорка Ивет Лалова се отказа от участие в полуфинала на 100 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро заради болки след разтежение.

Лекоатлетката трябваше да участва в полуфинала, състоял се в ранните часове неделя българско време, но след преглед в поликлиниката на олимпийското село и "след  консултации с лекарския, треньорския щаб и с медицинския делегат Лалова е решила да не рискува и да пропусне бягането", обявиха от БОК.

"Непосредствено преди олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100 м и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам в полуфинала на 100 м", обяви Лалова във Фейсбук.

Тя иска да избегне рисковете и да се предпази от евентуална контузия. "Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%", допълни тя.

Лалова вече заяви, че се е съсредоточила върху бягането на 200 м.

Споделяне

Още от Рио 2016

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?