Болните от бруцелоза вече са 28 души

Болните от бруцелоза вече са 28 души

С положителни показатели за бруцелоза е още един човек от град Рила. С него общият брой на заразените в общината вече е 28, съобщи в петък д—р Илияна Кръстева от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.

Новият заболял е от град Рила, като както той, така и останалите заразени, се лекуват в столична клиника. Взети са били над 550 проби от хора на различна възраст в общината.

Заради църковния празник Успение Богородично от 15 август до 18 часа на 16 август в посока Рилския манастир е въведен денонощен пропускателен режим на преминаване.

На входа на град Рила има изграден контролен пункт, където екипи от полицията, ветеринарни специалисти и представители на общината ще спират всяка кола и ще проверяват за транспортиране на животни за дарения или сурово месо, на които не е направена задължителна проба за бруцелоза.

Към момента няма постъпили сигнали за нарушение на наложените забрани във връзка с празника, както и няма постъпили животни за дарение, допълни началникът на Районното управление в Рила старши инспектор Иван Кавлачки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?