Болница даде единствената си линейка под наем на таксиметрова компания

Болница даде единствената си линейка под наем на таксиметрова компания

Единствената линейка на болницата в Разград е отдадена под наем на таксиметрова фирма, а поне още един специализиран автомобил е продаден от предишното ръководство на лечебното заведение. Това обяви новият изпълнителен директор на болницата д-р Гечо Жеков, цитиран от БНР. По думите му, 15 лева струва в момента превоза на пациент в двора на болницата, а извън лечебното заведение се ползват срещу заплащане линейки от Спешния център.

"Линейките са дадени на фирма за таксита. Едната е продадена, а другата е дадена под наем. Тоест, ние нямаме линейка. Когато имаме нужда, се обаждаме на тях и те ни начисляват 15 лева. Аз не знам в България да има друга болница, която да си е дала линейката под наем за такси", коментира д-р Жеков.

От документацията става ясно, че договорът за наем на болничната линейка е сключен на 1 юни 2015 г. за срок от 18 месеца, който при липса на възражение на страните става за неопределено време. Съгласно клаузите на документа, болницата наемодател получава по 100 лв. на месец от таксиметровата фирма наемател, която пък се задължава да ползва специализирания автомобил по предназначение за превоз на болнични пациенти.

Понастоящем линейката - такси стои паркирана в двора на лечебното заведение.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?