Болница “Света София“ въведе онлайн видеонаблюдение на новородените

Болница “Света София“ въведе онлайн видеонаблюдение на новородените

Онлайн видеосистема за наблюдение на бебета от смартфон, през която родителите и лекарите ще могат да наблюдават непрекъснато новородените заработи в Първа АГ болница "Св. София" и беше представена от директора на болницата д-р Иван Костов при посещение на столичния кмет Йорданка Фандъкова в четвъртък.

Новата видеосистема е част от интегрираната информационна система на болницата, която позволява да се следят и финансово-административните резултати в реално време.

От началото на годината до момента в болницата са се родили около 900 бебета, а през миналата година са изродени 3000 бебета, което поставя болницата на второ място в страната по брой раждания.

Според д-р Костов тази година ражданията може да са между 7% и 10% повече.

“Нашата концепция за общинското здравеопазване е много ясна – модернизация, привличане и задържане на добри екипи и ефективен мениджмънт на болниците, коментира Фандъкова.

В Първа АГ болница през последните две години са инвестирани около 1 млн. лева за подобряване на материалната база и за купуване на ново оборудване. През тази година предстоят ремонти в Първа градска болница, Пета градска болница и в болница "Шейново", както и цялостно саниране на 12-о ДКЦ в "Люлин", съобщи още Фандъкова.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?