Болници и други обекти в Русия бяха евакуирани заради съобщения за бомби

Болници и други обекти в Русия бяха евакуирани заради съобщения за бомби

Единайсет големи обекта бяха евакуирани в петък в руската Иркутска област заради съобщения за поставени взривни устройства, предаде ТАСС, като се позова на властите.

"В момента е известно за 11 обекта на територията на Иркутска област, където са получени съобщения за бомбена заплаха, извършва се евакуация", заяви източник от местните правоохранителни органи.

Областното здравно министерство каза, че в град Иркутск и Иркутския район са евакуирани поне шест болници заради съобщения за взривни устройства.

Специалните служби провериха сградите на правителството и парламента на република Бурятия и кметството на град Улан Уде заради съобщения за бомби, каза източник от правоохранителните органи.

Евакуация заради бомбена заплаха е извършена и в кметството на град Чита, заяви пресслужбата на градската администрация.

Съобщава се също така за проверки и евакуации заради сигнали за поставени взривни устройства в социални обекти и административни сгради в градовете Якутск и Благовещенск.

По-късно бе съобщено, че тревогата е фалшива - експерти проведоха проверки и установиха, че реална заплаха няма.

Междувременно обаче в различни ведомства от областта продължават да идват сигнали за взривни устройства, така че общият брой на засегнатите местни структури набъбна до 28.

Съобщения за минирани обекти са изпратени днес и в организации от други региони в руския Далечен изток.

Споделяне

Още от Свят

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?