Бомба избухна пред ресторант "Кошарите" в София

Няма пострадали, но са нанесени щети по заведението на Коко Динев

Сн. БГНЕС

Самоделна бомба избухна на входа на ресторант "Кошарите" в столичния квартал "Лозенец", но няма пострадали.

Тротиловият еквивалент на бомбата е около 200 грама. Била е поставена от външната стена на входа на ресторанта и е нанесла щети по заведението.

Сигналът за взрива е подаден към 4.27 часа.

Заведението е собственост на бизнесмена Константин (Коко) Динев, който доскоро финансираше и пловдивския футболен клуб "Локомотив". Динев е известен любител на поп-фолка и познава много от певиците в бранша. Те често гостуват в заведението му.

Районът около ресторантът бе временно отцепен, като бе спряно движението по пътния участък свързващ бул "Никола Вапцаров" и ул "Козяк".

Кметът на столичния квартал "Лозенец" Любомир Дреков обясни пред "Фокус", че най-вероятната причина за взрива е сплашване. Не е ясно от къде той разполага с подобна информация.

"Предполагаме, че става въпрос за лични отношения. За щастие жертви няма, което е най-важното в случая. Работата продължава и аз вярвам, че извършителите ще бъдат разкрити”, каза още Дреков.

Той допълни, че "частни лица" държат заведението, което по думите му до преди няколко години е било сред най-елитните в квартала.

Експертът по сигурността към Столична община Иван Бояджиев пък допълни, че "най-вероятната причина са неуредени финансови взаимоотношения".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?