Бомба в пощенска пратка уби един човек в Париж

Бомба в пощенска пратка уби един човек в Париж

Бомба, поставена в пощенска пратка, причини смъртта на един човек и рани още най-малко петима в адвокатска фирма в центъра на Париж, намираща се в същата сграда, в която е бившата кантора на президента Никола Саркози. Според източници от френското вътрешно министерство, е загинала една секретарка, предаде СиЕнЕн.

Пратката с експлозива е била доставена на четвъртия етаж на адвокатската фирма, намираща се в близост до “Шан -з - Елизе”.

Кантората се занимава с граждански и търговски дела, според парижкия прокурор Жан-Клод Марин, който участва в разследването на инцидента. Не е ясно защо офисът е станал мишена на атаката, заяви той.

“Някой дойде в офиса и остави пакет. Секретарката, която го отвори, всъщност отвори бомбата и тя я уби”, каза пред АП адвокат Кристиан Шарие-Берназел.

В сградата има няколко правни офиса, включително фирмата на Никола Саркози и на Фондация в памет на Шоа, чиято дейност е посветена на опазване на спомена за Холокоста.

Бомбата-колет е избухнала на различен етаж от мястото, където е разположена бившата фирма на Саркози.

Жертвата е секретарката на адвокатската кантора "Гуе-Жанселм". Пратката била адресирана до адвокат Оливие Бран, който бил тежко ранен при експлозията.

Според източници на СиЕнЕн обаче, поради разкъсването на пратката вследствие на експлозията не може да се види и до кого тя е била адресирана.

Още една бомба-колет е била получена на същия адрес, но е останала неотворена. Френският вътрешен министър Мишел Алио-Мари ще се завърне спешно от Брюксел, за да посети мястото на инцидента. Тя осъди атентата като "отвратителен акт на страхливци". Кметът на Париж и шефове на полицията са отишли на мястото на атентата. Не е ясно дали инцидентът е свързан по някакъв начин с президента Никола Саркози.

 

 

Споделяне

Още от Свят