Бомбен взрив потроши стъкла и врати в блок в ж.к. Младост

Бомба избухна рано тази сутрин на четвъртия етаж в блок 437 в столичния квартал "Младост", съобщи МВР. Няма пострадали и жертви.

Бомбата с тротилов еквивалент 200 - 300 грама, избухнала около 5.00 ч. сутринта, е потрошила всички прозорци на междуетажното пространство. Вследствие на взрива са избити и няколко врати. Пред БТА живеещи в блока разказаха, че на четвъртия етаж, където била поставена бомбата, е избита и вратата на асансьора.

Част от потърпевшите чули малко преди взрива някой да бяга по стълбите и предполагат, че това е бил извършителят.

Според жителите на блока взривното устройство било поставено между вратата на асансьора и вратата на съседния апартамент, в който живеел полицай.

Засега регионалното звено за организирана престъпност не работи по версията, че бомбата е свързана с колегата им - служител на комендатурата на МВР. Според съседи, полицаят имал близък, който е собственик на автосервиз и му бил чест гост.

Основната версия, по която работи МВР, е че обект на покушението е бил личният бодигард на бизнесмена Димитър Джамов, съобщи БНР. 35-годишният охранител не е криминално проявен, преди време е сигнализирал, че му е откраднат личния автомобил. През лятото на 2002 г. срещу самия Джамов имаше неуспешен опит за атентат.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?