Бомбеният сервис на Ник Кириос пречупи Григор Димитров в Бризбейн

Бомбеният сервис на Ник Кириос пречупи Григор Димитров в Бризбейн

Австралиецът Ник Кириос победи Григор Димитров с 2:1 (3:6, 6:1, 6:4) на полуфиналите в тенис турнира от сериите АТР 250 в Бризбън. Решаващи в мача бяха бомбените сервиси на Кириос, срещу които Димитров нямаше отговор. Така българинът не успя да защити титлата си на същия турнир от миналата година и загуби 160 точки за световната ранглиста. Той все пак ще остане на третата позиция в нея.

Първият пробив в мача бе за Димитров, който направи няколко отлични ретура в шестия гейм и поведе с 4:2 гейма. Той затвори сета след половин час игра с два уинъра от форхенд и ас за 6:3 гейма.

През втория сет Кириос повиши успеваемостта на своите удари и стигна до пробив за 3:1 с няколко изключителни ретура. Играта на българина се разклати и при следващото си подаване той губеше с 0-40. Кирьос се възползва от тази ситуация и реализира втори пробив за 5:1. След това той затвърди лесно предимството си и затвори сета с 6:1.

Третият сет започна равностойно като двамата тенисисти вземаха сравнително лесно своите подавания. Димитров поддържаше чудесен ритъм до 3:2 гейма в своя полза заради много добрата си игра от форхенд. Кириос изравни за 3:3, а след това проби своя съперник, след като българинът направи две грешки от форхенд по диагонала.

Силният сервис на Кириос направи невъзможно връщането на този пробив и той приключи решителния сет с 6:4.

Споделяне

Още от България