Бон запазва паркометрите за проститутки

Бившата столица на Западна Германия Бон реши да запази паркометрите, с които се събира общинска такса за проституция. Причината е, че това е донесло на общинския бюджет 250 000 евро през 2011 г., предаде Франс прес.

Апаратите, които издават билети, подобно на паркометрите за шофьорите, бяха въведени в началото на миналата година. Властите обосноваха инсталирането им с факта, че е по-трудно да се събира данък от проститутките на тротоара, отколкото от работещите в заведения.

Проститутките в Бон са длъжни да плащат такса от 6 евро за работа през нощта независимо от броя на клиентите. Билетът важи от 20 до 6 часа сутринта.

Ако си послужат с измама, проститутките първо получават предупреждение, а после им се налага глоба.

Преди да се въведе общинският данък върху проституцията, градската управа изчисли, че приходите от него ще са 300 000 евро, но през март миналата година понижи очакванията си на 200 000 евро.

При приход от 250 000 евро сме доволни и ще запазим този вид облагане, заяви говорителка на общината. Приходите от данъка са капка в бюджета на града, който възлиза на 1.2 милиарда евро за 2011 и 2012 г. В Германия проституцията е узаконена.

Споделяне

Още от Европа