"Борат-2": Компрометираща сцена с Руди Джулиани с ключово участие на българска актриса

"Борат-2": Компрометираща сцена с Руди Джулиани с ключово участие на българска актриса

Четиринайсет години след "Борат", Саша Барън Коен връща казахстанския журналист обратно на екрана в продължение на сатиричния филм, чието официално заглавие е Borat consequent movie film ("Борат: следващия кино филм" с подзаглавие "Предаване на невероятен подкуп на американския режим, в полза на някога славната нация на Казахстан").

Голямата изненада за българските зрители е, че в най-важната роля след тази на Коен (Борат) е българската актриса Мария Бакалова, която играе дъщеря на Борат.

За международната публика и най-вече за САЩ, обаче, сюрпризът е изобличаваща сцена от филма, на която се вижда как Руди Джулиани, личен адвокат на президента Доналд Тръмп и активен участник в сегашната му предизборна кампания, си бърка в панталона и си опипва гениталиите, докато е в хотелска стая заедно с дъщерята на Борат, която се представя за телевизионна журналистка.

"Борат -2" разказва как казахстанският журналист Борат Сагдиев, след като е опозорил страната си пред света (с филма "Борат: Културен обмен с Америка за напредък на великия братски казахстански народ"), получава задача да поправи стореното.

Лично "лидерът на нацията" Нурсултан Назарбаев го изважда от Гулаг и го изпраща в Америка с нова мисия - да занесе подарък на вицепрезидента Пенс от казахстанския министър на културата (подаръкът е маймуна) и така да спечели благоразположението на Тръмп "в полза на някога славната нация на Казахстан".

Борат заминава с 15-годишната си дъщеря Тутар Сагдиев (известна и като Сара Джесика Паркър Сагдиев), чиято мечта е стане журналист като баща си. Ролята е поверена на 24-годишната българка Мария Бакалова. Именно нея Борат се опитва да предложи като церемониален подарък на вицепрезидента Пенс в опит да възвърне честта на Казахстан.

Пред Джулиани тя се представя като репортерка от консервативна телевизионна програма. След като прави интервю с него, тя му предлага да се качат за по питие в хотелската ѝ стая.

76-годишният Джулиани приема поканата, очевидно без да подозира, че стаята е опасана със скрити камери. Те са заснели как той флиртува с Тутар, гали я по гърба и ѝ казва: "Може да ми дадеш телефона и адреса си". Докато пие скоч, Джулиани разказва на "журналистката", че бързите действия на Тръмп през пролетта са спасили милиони американци да не умрат от Covid. Освен това Джулиани се съгласява – поне на теория – да изяде прилеп с интервюиращата го "журналистка". После Тутар му маха микрофона от сакото, той ляга на леглото с измъкната риза и посяга към панталона си.

Сцената завършва с нахлуването на Борат в стаята, който крещи: "Тя е на 15! Твърде стара е за теб!"

В създалата се суматоха Джулиани напуска стаята, докато Борат крещи след него: "Руди, Тръмп ще бъде разочарован!"

Британският в. "Гардиан", който разказва за сцената, се е обърнал за коментар към Джулиани, но не е получил отговор. Както отбелязва изданието, след премиерата на филма на 23 октомври, ще се появят много въпроси към бившия нюйоркски кмет и настоящ довереник на Тръмп.

За скандалния случай се подразбра на 7 юли т.г., когато Джулиани се е обадил в нюйоркската полиция и е съобщил за нахлуването на странно облечен мъж в хотелската стая, където, по думите му, той давал интервю за борбата с пандемията от коронавирус в САЩ.

"Този човек се втурна в безумно облекло, бих казал, че беше розов трансджендърски костюм", разказа адвокатът на Тръмп пред "Ню Йорк пост": "Това бяха розови бикини, с дантела, върху полупрозрачен мрежест топ, изглеждаше идиотски. Той имаше брада, голи крака и според мен въобще не изглеждаше привлекателно".

"Този човек влезе с викове и крясъци и аз помислих, че може да е някакво мошеничество или шантаж, затова се обадих в полицията. Тогава той избяга", казва Джулиани пред изданието през юли, без да споменава и дума за флирта с "журналистката". Полицията обаче не е открила данни за престъпление и не е предприела разследване.

Сега, след като вече е известно каква точно сцена се е разиграла в хотелската стая, Джулиани обвини Саша Коен в манипулация.

"Видеото с Борат е пълна манипулация. Исках да прибера ризата си в панталоните, след като свалих микрофона си от интервюто. В нито един момент преди, по време или след интервюто не съм се държал неприлично. Ако Саша Барън Коен твърди обратното, той е хладнокръвен лъжец. Всъщност както съобщава "Ню Йорк пост", "записът изглежда преувеличен заради монтажа", заяви Джулиани. В Туитър той коментира: "Това е опит за заглушаване на неуморните му усилия по разкриването на престъпността и разврата на Джо Байдън и цялото му семейство".

Филмът тръгва по Amazon Prime на 23 октомври, а президентските избори в САЩ са на 3 ноември.

Мария Бакалова, която е от Бургас, беше представена зрелищно в едно от най-популярните вечерни предавания в САЩ - Шоуто на Джими Кимъл.

Основен гост беше самият Саша Барън Коен, а след като в ефира бе излъчен кратък откъс от филма, в който Тутар по странно стечение на обстоятелствата забременява от баща си, в студиото влезе и самата Мария Бакалова.

Важен момент и в откъса от филма, и при участието ѝ при Джими Кимъл е това, че тя има свободата да говори предимно на родния си език и по-рядко на английски.

Кулминацията на шоуто настъпи, когато, пресъздавайки образа на Борат, Саша Коен съобщи, че коронавирусът е "дело на евреите", а Мария Бакалова на чист български поиска от Джими Кимъл да си свали гащите.

В отговор и двамата мъже в студиото останаха по долно бельо, а след това - без обувки.

Когато се появи трейлърът на "Продължението на филма Борат: Даване на подкуп на американския режим в полза на някога великата нация на Казахстан", зрителите си задаваха въпроса кой играе ролята на дъщерята на Борат във филма, пише сайтът на сп. "Венити феър", цитиран от БТА.

Според разпространените до медиите материали ролята на дъщерята, чрез която Борат успява да проникне на събития и да прави интервюта, се изпълнява от актриса на име Ирина Новак. Скоро обаче стана ясно, че това е заблуда. Наистина има актриса с такова име, но тя има слаба прилика с актрисата във филма на Саша Коен. Интернет сайт съобщи, че името на актрисата е Мария Бакалова.

Оказа се, че това е вярно и че Бакалова наистина се превъплъщава в ролята на 15-годишната Тутар, известна още като Сандра Джесика Паркър във филма, дъщеря на Борат. В новия филм на Коен, който става известен просто като "Борат-2",

Досега Бакалова е неизвестна за американската аудитория. Снимала се е в български филми като "Трансгресия" (2017 г) на режисьора Валентин Тодоров, "Бащата" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева, спечелил голямата награда на кинофестивала в Карлови вари миналата година.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество