Борбата с престъпността е неуспешна заради слабото управление на МВР

Слабото управление на МВР е една от причините за голямата престъпност и неуспешната борба с нея, заяви бившият вътрешен министър и член на НИС на СДС Емануил Йорданов.

Пред журналисти във Враца Йорданов заяви, че когато всеки ден стават престрелки и има убити, когато се посяга на висш магистрат, когато се допускат незаконни подслушвания на политици, магистрати и журналисти, значи в системата на МВР, в държавата много неща не са наред. Затова ОДС ще продължава да настоява за оставката на министър Георги Петканов, който според Йорданов заради бълхата гори юргана, като закрива части от структури или цели структури в МВР.

Емануил Йорданов припомни, цитиран от БТА, че като министър на МВР при скандала с подслушването на главния прокурор Никола Филчев той си е подал оставката, но тя не била приета.

На въпрос как ще коментира едногодишното управление на президента Георги Първанов, Йорданов заяви, че Първанов е приятен човек, не създава конфликти, но досега не е взел отношение по нито едно тежко престъпление. Според него изявлението на президента за нова комисия в борбата с корупцията, означава, че корупцията по висшите етажи на властта вече е ужасяваща, а решенията на консултативния съвет не се изпълняват. От ОДС ще приканят президента да огласи това, което премълча във връзка с корупцията в своя отчет за едногодишната си дейност.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?