Борбата с престъпността продължава с разпит на "килър"

Въпреки съпротивата на някои от органите на държавата, МВР и прокуратурата ще продължат своята политика за реално противодействие и ефективна борба с организираната престъпност на територията на страната. Това заяви в понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов в коментар на "новината", че Георги Петков – Дачи е привикан на разпит.

Дачи бе посочен лично от премиера Борисов и вицепремиера Цветанов като прекия извършител на покушението срещу Юри Галев. Освен Дачи бяха арестувани още четирима души за убийството на бившия общински съветник и футболен президент.

Въпреки че двамата първи мъже в изпълнителната власт гръмко обявиха, че е разкрита цялата група - от поръчител, през организатори и извършител, състав на Софийския апелативен съд остави в ареста само един т. нар. "килъри".

Георги Петков – Дачи е отведен на разпит в плевенската полиция. Цветанов не уточни по какъв точно случай, тъй като разследването продължава.

"Това е продължаващото разследване на хора, съпричастни към "килърите", които, по други престъпления, извършени на територията на страната, текат съответните разследвания. Това, което е като един от основните акценти на правителството и МВР, е борбата срещу тежката организирана престъпност, ограничаване и разследване на тежките знакови престъпления, които са извършени на територията на страната", заяви Цветанов.

Преди съдът да освободи с най-леката мярка за неотклонение посочените за "килъри", Цветанов и Борисов приписаха на тази група още около шест убийства.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?