Борецът Даниел Александров отпадна от осминафиналите, надява се на репешаж

Даниел Александров

Българският борец Даниел Александров отпадна в осминафиналите на надпреварата в класически стил в категория до 75 кг на олимпийските игри в Рио Де Жайнейро. Той загуби от унгареца Петер Баши с 0:8, въпреки очакванията за нещо повече след като в предишната среща победи арменеца Арсен Джулфалакян, ребърен медалист от олимпиадата в Лондон преди четири години, както и бивш европейски и световен шампион.

Сега надеждите на Александров са Баши да стигне до финала, за да го изтегли на репешаж за бронзов медал.

Срещата между двамата започна с тактическо надлъгване, а в средата на първата част Баши бе поставен в партер. Александров не успя да се възползва от предимството и впоследствие също бе поставен в партер. След него унгарецът успя да го хвърли за четири точки, а още преди края на първите три минути отбеляза още две.

Това принуди съдиите да отсъдят технически туш и да обявят Баши за победител. След срещата българският борец не успя да скрие яда си и няколко пъти удари стената на прибиране в съблекалнята.

В първия кръг Александров победи с 3:2 Джулфалакаян с решителна точка две минути преди края на срещата, показвайки дух в започналия зле за него двубой.

Споделяне

Още от Рио 2016