Борис Бонев призова да се гласува срещу районните кметове на ГЕРБ на балотажа

“Искам борци за районите си, а не прислуги на Московска 33“, казва кандидатът на “Спаси София“

Борис Бонев призова да се гласува срещу районните кметове на ГЕРБ на балотажа

Кандидатът на “Спаси София“ за кмет на столицата Борис Бонев, който получи 47 936 гласа (10.77%) на първия тур миналата неделя, призова на балотажа да се гласува срещу настоящите районни кметове от ГЕРБ и да бъдат подкрепени кандидати на Демократична България, БСП и независими.

В профила си във Фейсбук той посочва, че новите лица в екипа на Йорданка Фандъкова за районни кметова са нула, затова Спаси София изрично не подкрепя кметовете на Триадица, Лозенец, Слатина, Панчарево, Изгрев и Овча Купел.

“През годините имахме нещастието да комуникираме с много районни кметове от партия ГЕРБ. Общото между тях беше искреното нежелание да работят в полза на хората. Многократно сме коментирали фрапиращите действия на кметовете на Лозенец, Триадица, Красно село, Овча Купел, Люлин, Изгрев, Слатина, Възраждане, Надежда, Панчарево и кой ли не. Присъствал съм на срещи с тях или на обществени обсъждания и винаги съм се възмущавал на пасивността и пълното съобразяване с волята на "големия" кмет“, посочва Бонев.

“През последните години нито веднъж не видях тези хора да излязат и да застанат с достойнство, за да защитят живущите в районите им. Няма как днес да очаквам, че те рязко ще се променят и ще започнат да работят по нов начин. Дали опонентите им на балотажите са по-подготвени - някой да, други едва ли, но е необходима промяна“, смята Бонев.

Той посочва, че иска нови районни кметове, при които ако отиде да им предложи създаването на нова автобусна линия, даваща удобни, бързи и редовни връзки на живущите, да срещне отворена врата. “Вместо да ми се задават глупави въпроси като

"Откъде сте сигурен, че в другия край на София няма нужда от по-важна линия?". Искам борци за районите си, а не прислуги на Московска 33. Защото на хората им омръзна партийната послушност да е по-важна от качеството на живот и доброто управление“, казва Бонев.

“Спаси София“ дава и конкретни аргументи защо е против преизбирането на изброените районни кметове:

  

Споделяне

Още по темата

Още от Местни избори 2019

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?