Борис Джонсън с голяма преднина в надпреварата за лидерския пост във Великобритания

Борис Джонсън с голяма преднина в надпреварата за лидерския пост във Великобритания

Борис Джонсън води с голяма разлика пред своя съперник Джереми Хънт в надпреварата за лидер на британската Консервативна партия на мястото на министър-председателя Тереза Мей въпреки силното съсредоточаване на медийното внимание върху неговия личен живот, показва проучване, цитирано от ДПА.

Двамата се състезават за гласовете на близо 160 000 членове на консерваторите, след като депутатите на партията ги избраха да се изправят един срещу друг в битката за лидерския пост. На 23 юли ще бъде обявено кой е победителят в надпреварата.

66 процента от партийните членове подкрепят Джонсън за лидер на консерваторите, а едва 30 процента поддържат Хънт, сочи проучване на уебсайта за политически новини "Кънсърватив хоум".

Кампанията на Джонсън беше помрачена от домашна разправия между него и партньорката му, записана от съсед и предоставена на в. "Гардиън". "Кънсърватив хоум" обаче заяви, че този случай почти не е повлиял върху неговите позиции.

"Повечето партийни членове много държат на осъществяването на Брекзит и изборна победа на консерваторите и смятат, че Джонсън е по-подходящ да изпълни и двете", каза уебсайтът.

Членовете на Консервативната партия "са склонни да разглеждат "Гардиън" като противник", добави новинарският сайт. "А след като вестникът съобщи за случая, повечето партийни членове, изглежда, не му обръщат внимание", пише в сайта.  

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?