Борис Джонсън си направи официална снимка с писмото, с което подава оставка

Борис Джонсън си направи официална снимка с писмото, с което подава оставка

В обстановка на една от най-дълбоките кризи по време на мандата на министър-председателката Тереза Мей, Борис Джонсън позира за снимка с химикалка, готов да подпише оставката си като външен министър, предаде Ройтерс.


Леко намръщен, с очи, вперени в обектива, Джонсън е седнал зад бюро в стая с дървена ламперия в официалната си лондонска резиденция, готов да подпише оставката си.


Тъй като е крайно необичайно за ключови британски министри да си правят снимка с писмото си за оставка, проявата на Джонсън предизвика критики сред някои опоненти на Брекзит, отбелязва агенцията.


Опозиционният депутат лейбърист Дейвид Лами написа в Туитър, че фактът, че Борис Джонсън се е снимал нарочно с писмото си за оставка, "за да се появи по първите страници на вестниците, ни казва за него всичко, което трябва да знаем".


"Обсебен от себе си, суетен егоманиак, лишен от съдържание, загрижен единствено за себе си и за напредването на кариерата му. Прав ти път!", написа Лами.


Джонсън не е бил открит за коментар от Ройтерс, а говорителят му не е отговорил на исканията за коментар. Говорителка на външното министрество също е отказала да коментира.


Снимката е направена от Андрю Парсънс в резиденцията Карлтън хаус и днес излезе на първа страница на в. "Дейли телеграф".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа