Борис Тадич стана съветник на собственика на "Глобул"

Предишният президент на Сърбия и почетен председател на Демократическата партия Борис Тадич е назначен за съветник в норвежкия телеком "Теленор", който е собственик на българския оператор "Глобул". Тадич ще отговаря за региона и Европа, съобщава белградският вестник "Блиц".

 

Пред изданието Тадич обяснява, че новият му ангажимент в "Теленор" няма никаква връзка с отказ от политика и че участва в много съветнически институции по света.

 

"За мен предизвикателството тук са секторите телекомуникации и енергетика, както и да разбера как функционира една от най-големите компании на света. Това е непресъхващ извор на знания, които мога да приложа и в политиката, защото се занимавам с изследване на връзките между телекомуникациите и новите технологии, от една страна, и политиката, от друга. Телекомуникациите и енергетиката имат най-голямо влияние върху политиката и политическите развития, а хората в Сърбия малко разбират това", казва Тадич. Той уточнява също, че работата му за "Теленор" се свежда до участие в заседание на компанията около два пъти месечно.

Споделяне

Още от Бизнес