Борис Велчев отхвърли възможността за сделка по делото „Маргини”

Градският прокурор Николай Кокинов не би могъл да предлага сделка по делото „Маргини”, заяви първият обвинител Борис Велчев в петък по повод твърдението от предния ден на двама от подсъдимите в процеса.

Обвинените в подготовката на три убийства Стефан Рангелов и Бисер Илиев обявиха в четвъртък пред съда, че Кокинов ги е посещавал в затвора и им е предлагал срещу освобождаване да подкрепят показанията на защитения свидетел Велин Добрев. Единствено на твърденията на Добрев се крепи обвинението срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, Иво и Стефан Карагеоргиеви, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев.

Рангелов и Илиев бяха освободени от съда след двегодишен престой зад решетките, а прокуратурата не възрази на това решение. Борис Велчев заяви, че е бил изненадан от развоя на процеса. "Фактът, че прокуратурата вчера не се противопостави на искането двамата подсъдими да бъдат освободени от ареста срещу по-лека мярка показва, че такава сделка не е имало", отново защити подчинения си Велчев.

Защитниците по делото обявиха, че в хода на съдебното производство е незаконно прокуратурата да се среща с обвиняемите в отсъствието на адвокат, а сделка не може да се предлага. 

„Това дело за пореден път буксува, защото едно от подсъдимите лица отново е болно. Това не може да бъде пренебрегнато. Но фактът, че се случва толкова често, с удивително постоянство, е смущаващ”, коментира Велчев здравословните проблеми на обвиняемите, заради които заседанията по делата често се отлагат.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?