Борислав Борисов е новият зам.-директор на митниците

Със заповед на министъра на финансите Симеон Дянков и по предложение на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов на поста зам.-директор е назначен Борислав Борисов, съобщиха от агенцията.

Борисов заема мястото на напусналия "по собствено желание" Красимир Николов и ще отговаря за митническите режими и процедури, акцизите и информационните системи.

Борислав Борисов работи в системата на митниците от 1995 г. От 2002 г. е директор на дирекция "Митнически режими и процедури". Той е сред изпълнителите на проекта "Създаване на правен и административен капацитет за администриране на акциза изцяло от митническата администрация" - проект по програма ФАР (2005 - 2007 г.). Специализирал е транзитни и митнически процедури, както и митнически икономически режими във Франция, Австрия и Швейцария. Владее немски и ползва английски език.

Дирекция "Митнически режими и процедури" (МРП), която Борислав Борисов оглавява през последните девет години, участва в разработването на митническата политика на равнище митнически съюз, както и в създаването на специализираното митническо национално и европейско законодателство.

До 2009 г. част от МРП е и отдел "Акцизи", който през миналата година се отдели като самостоятелна дирекция в Централното митническо управление, се казва в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?