Борислав Геронтиев е приел да стане и.д. генерален директор на БНТ

Борислав Геронтиев е приел предложението на шефа на СЕМ Райчо Райков да заеме поста и.д. генерален директор на БНТ, предаде Дарик радио. Геронтиев е член на управителния съвет на телевизията, а след освобождаването на бившия генерален директор Кирил Гоцев беше назначен за временно изпълняващ неговата длъжност.

На заседанието си в четвъртък, членовете на СЕМ решиха, че всеки от тях ще може да издига кандидатури само след получено писменото съгласие на кандидата.

Геронтиев каза, че предложението от Райков е било отправено с мотивите, че контактната група в БНТ настоява за и. д. да бъде назначен един от предложените от тях професионалисти - Бойка Бойнузова, Борислав Геронтиев или Симеон Василев. В становището на контактната група пише, че всеки друг избор, особено на хора от най-близкото обкръжение на Емил Владков, ще бъде провокация за още по-сериозна криза в БНТ.

Вчера СЕМ обяви, че ще приеме оставката на Емил Владков в понеделник, когато ще бъде обсъден и избран временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ. Приемането на оставката и изборът на временно изпълняващ длъжността генерален директор ще се вземе с едно решение, за да не се създаде управленски вакуум в телевизията, обясниха от съвета.

Също вчера СЕМ поиска от членовете на сегашния УС на БНТ да си подадат оставките след избирането на нов генерален директор. Сегашният УС ще продължи да изпълнява функциите си дотогава.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: