Борислав Михайлов единствен кандидат за поста си в БФС

Комисията за организиране на изборния конгрес на БФС във вторник одобри само кандидатурата на настоящия президент Борислав Михайлов. На 15 януари, когато бе и крайният срок, е постъпила и кандидатурата на Ивайло Дражев, издигната от Асеновец 2005.

Впоследствие обаче клубът от Асеновград е оттеглил своето предложение и затова комисията постанови, че Дражев няма да участва на изборите за президентския пост в БФС. Това означава, че Михайлов остава начело на футболната централа.

Преди това Михайлов отрече в БФС да има "левскарско лоби". "Такова нещо няма и никога не е имало. Просто от първия ден на нашето управление се събра една група от хора, които измислиха твърдението за "левскарско лоби". Сега се пише, че "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА щели да подкрепят опозицията на предстоящия конгрес.

Бъдещите собственици на ЦСКА "Титан АС" обявиха подкрепата си за мен, не знам защо "Ботев" не ме подкрепят. Аз в "Ботев" съм играл и мисля, че на тях преди всичко им трябва нормално ръководство", каза Михайлов пред бТВ.

Бившият вратар коментира и нападките, че БФС е в основата на отнетия лиценз на ЦСКА. Това са твърдения на "болни мозъци". Лицензът на ЦСКА е отнет в България, по законите на УЕФА. Аз се опитах да издействам от УЕФА удължаване на срока за плащане на дълговете на клуба, но ми отказаха. Ние от "левскарското лоби" спасихме ЦСКА да не играе във В група. Само болен мозък може да каже, че лицензът е отнет в конспирация. Един такъв дори написа книга по този въпрос", заяви Михайлов.

Той призна, че в новия Изпълком на БФС ще има промени. "Да, ще има. Може да се поканят хора като Гриша Ганчев и Николай Гигов. В момента обикалям по градове и села и се срещам с представители на клубовете", завърши президентът на БФС.

Вечната опозиция във футбола - Ивайло Драже, обяви, че Михайлов не е легитимно издигнат. "Причината за това е, че е недопустимо Михайлов да е на работа и да обикаля страната в качеството си на президент на БФС с предизборна цел. Елементарно нарушение от страна на Борислав Михайлов е това, че в момента той не е в отпуск. Като кандидат за президент той трябва да не е на работа в БФС, както и Лечков, а да е свободен и като такъв да обикаля страната", обяви Дражев.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт