Борислав Сарафов става подсъдим по частно наказателно дело

Любомила Ценова съди зам. главния прокурор и за обида, освен за непозволено увреждане

Борислав Сарафов, сн. БГНЕС

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов ще стане подсъдим по частно наказателно дело, след като разследващият полицай от ГДБОП Любомила Ценова е завела тъжба срещу него за обида, съобщава "Капитал".

 

Както е известно, служителката на МВР претендира 30 000 лева по гражданско дело срещу заместника на Сотир Цацаров за непозволено увреждане, след като той си позволил да ѝ държи заплашителен тон пред шефа ѝ Ивайло Спиридонов, заместника му Стефан Джолев и други прокурори.

 

Покрай този казус Сарафов забърка скандал със Софийския градски съд (СГС), обвинявайки го, че в нарушение на закона е предоставил исковата молба на медиите, преди да я прати на самия него, явяващ се ответник по делото. В отговор от ръководството на съда с недоумение отбелязаха, че с подобни голословни обвинения заместникът на Цацаров уронва престижа на съда, вместо да предположи, че подробностите по случая просто са били огласени от Ценова и защитата ѝ.

 

Именно по този начин става публично достояние и информацията, че тя е завела и частно наказателно дело срещу Сарафов, става ясно от информацията на "Капитал" в петък. В тъжбата си Ценова пише, че е била обидена от Сарафов по време на работна среща, проведена в средата на май по повод разследването "Агромах", по което работили тя и още двама разследващи полицаи.

Според разследващата полицайка Борислав Сарафов започнал да ѝ крещи и обижда, както и казал, че ще ѝ бъде образувано наказателно производство, за да ѝ бъде отнет допуска до класифицирана информация.

Споделяне

Още по темата

Още от България