Борислав Цеков оглави Новото време в парламента

Парламентарната група на Новото време си има нов лидер след като досегашният му - Мирослав Севлиевски, стана енергиен министър. Неговото място бе заето от Борислав Цеков, реши партията в петък. Тогава бяха обявени и нови заместник-шефове на парламентарната група - Ралица Агайн и Величко Клингов. Ресорите, за които те ще отговарят, ще се уточняват допълнително, през следващата седмица.

Досегашната зам.-председателка Юлиана Дончева се направи самоотвод заради поемането на предизборната кампания на Новото време за Югоизточна България. Ще съм прекалено заета за съвместяването на двете дейности, аргументира се Дончева.

Новият лидер на групата на Новот време в парламента заяви, че идната седмица нововремци ще предложат на парламента да гласува изменение на Закона за държавната собственост, проектозакона за независимия оценител. Това вече било съгласувано с коалиционните партньори от НДСВ и ДПС. В дневния ред ще бъдат вкарани и последните текстове на проектозакона за политическите партии, за да може да бъде гласуван документът докрай.

За промени в Закона за акцизите ще настояват нововремци. Те ще искат връщане на стария акциз на цигарите, след като сделката за фабриките на Булгартабак холдинг се провали.

Предстоят разговори с новия министър на културата и туризма Нина Чилова, от която Новото време ще търси подкрепа за проектозакона за меценатството, допълни Цеков.

Споделяне

Още от България