Борисов: 15-20 хиляди избиратели от Турция идват в Кърджали

По наши данни се готвят около 15-20 хиляди избиратели от Турция да влязат в деня на изборите в Кърджали, заяви в неделя лидерът на партия ГЕРБ и кандидат за втори кметски мандат в София Бойко Борисов. Това го допусна българският парламент и точно тези три управляващи партии - БСП, ДПС и НДСВ. Парламентът и управляващата коалиция измениха и закона за София, да избираме 24 районни кмета и сега казват, че ще преценят допълнително дали да им се дадат допълнителни правомощия, каза още Борисов по време на посещение в Благоевград.

Той отхвърли като “мръсна и гнусна инсинуация" твърденията, че ако кандидатът Кирил Пендев спечели изборите за кмет на Благоевград, ще докара там софийския боклук. “В началото се забавлявах с подобни инсинуации. Бяха пуснали подобен слух и за Видин и в други градове”, допълни Борисов.

Моята визия за Благоевград винаги е била, че градът трябва да се отърси от посткомунистическото управление, обяви лидерът на ГЕРБ. “Знаете, че с бай Лазар (Лазар Причкапов) се уважаваме и аз не бих си позволил да кажа лоша дума за него. Но той е човек от друга епоха. За времето си той е свършил много работа. Време е да се пенсионира, време е да помага на по-младите. Благоевград се нуждае от човек, който умее да работи с финанси и с проекти, защото за този край трябва да се спечелят пари по инфраструктурни проекти. Административният потенциал на градовете, включително и на София, е много малък и затова доста пари остават в Брюксел и не се усвояват. Едва 10-15 % са усвоени, а в същото време се оплакваме, че сме бедни, гладни и немощни”, заяви Борисов.

След пресконференцията той получи подарък от Пендев - камбана и китка здравец с пожелание да "събуди Благоевград и България от летаргията".

Споделяне

Още от Местни избори 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?