Борисов: Ако аз не участвам пряко в една кампания, все едно няма кампания

Бойко Борисов на освещаването на новопостроен православен храм в столичния квартал "Владая", заедно с патриарх Неофит. Сн. БГНЕС

"Явно, че като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма кампания", коментира премиерът Бойко Борисов пред репортери в понеделник. "Искате ли да се включа за два-три дни и да видите от вяла каква ще стане? Изведнъж всичко живо ще започне да иска дебати по телевизии, радиа. Помните ли по други избори каква молба е била от всяка една телевизия или радио, да се явя на дебат с някой", допълни Борисов.

По думите му ГЕРБ води нормално своята предизборна кампания и Цветан Цветанов обикаля с целия предизборен екип.

Бойко Борисов коментира и постоянните спорове с Реформаторския блок. "Спорят, защото всъщност се оказа, че освен ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС, на терена няма други партии“. "Казах, че вяла е кампанията, защото не участвам”, обобщи той.

Запитан дали се смущава от вялата кампания, той отвърна: "Кое да ме смущава? Да им дам на БСП хора или какво?" На въпрос защо всеки ден открива нови обекти в страната, той коментира: "Откривам. Хайде, направете си така схемите, че като направиш първа копка преди няколко години, преди да знаеш датата на изборите, че е преди 25 октомври, в последните дни. Сега в четвъртък ще стане автомагистрала "Струма", да не я ли пуснем? Магистрала "Марица" става готова в петък, да не я ли пуснем?".

Борисов допълни, че така се е случило и уточни, че ако Орешарски и тройната коалиция не са спрели строежа на двете магистрали по време на своето управление, правителството е щяло да ги открие още преди година. "Аз ли съм виновен, че те ги спираха? Сега да не ги предоставим на хората, а да чакаме да минат изборите. Така ли?", запита риторично Борисов.

В началото на предизборната кампания той заяви, че няма да участва в нея, но и няма да се откаже от откриването на обекти и прерязването на ленти, което се случва всекидневно. В последните дни медиите тиражират изявите му – предимно в църкви и пречиствателни станции, но според Борисов това не е част от предизборната кампания.

Споделяне

Още от Местни избори 2015

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?