Борисов бе въздигнат във велик ктитор и получи владишка благословия за властта

Лидерът на ГЕРБ илюстрира държавните финанси просто: "Едно и едно е две, и ако нямаш две, откъде вземаш липсващото?"

Бойко Борисов отново реже ленти - този път в Казанлък, а преди това в село Самуил. Сн.БГНЕС

С топли думи и щедри благословии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе срещнат в Казанлък от старозагорския митрополит Галактион. Борисов отиде в четвъртък в града, за да присъства на откриването на новата сграда на пожарната.

 

"Вие трябва да се върнете там, където ви е мястото и с помощта на Пресветата църква", обърна се към Борисов дядо Галактион.

"Ще допринесете отново за процъфтяването и на престолна Стара Загора и на нашата столица на розите Казанлък, когато се върнете начело на държавата. Божието благословение да Ви закриля и да пребъде върху Вас. Защото такива вярващи хора като вас могат да ни обединяват и да ни водят напред”, продължи владиката.

Старозагорският митрополит благодари отново на Бойко Борисов за дарените средства от ГЕРБ за построяването на храма "Св. Игнатий Старозагорски” в Стара Загора.

"Вие сте великият ктитор и дарител на този нов Божи храм. И ако Вие сте скромни, за да кажете колко много помагате за църквите и манастирите, аз ще припомня, че вие вече сте дали 260 хил. лв за построяването на храма в Стара Загора”, разля се в хвалебствия митрополит Галактион.

По-рано при откриването на кравеферма в село Самуилово, Бойко Борисов обясни нагледно как се смятат държавните финанси.

"Финансите са просто нещо – едно и едно прави две, и ако нямаш две, трябва да кажеш откъде ще вземеш липсващата част", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ обвини политическите си опоненти, че се надяват след изборите ГЕРБ да поеме негативите за лошото финансово състояние на страната.

"Тези, които смятат, че не трябва да се тегли заем, да кажат откъде ще вземем средства за погасяване на вноските за външния дълг", каза Борисов. В началото на седмицата той призова служебното правителството да започне процедурите по теглене на нов външен дълг в размер на 6 милиарда лева.

От Самуилово Борисов припомни, че първата вноска по външния дълг трябва да е през ноември и от банковата ни система ще излязат 1.3 млрд. лева. Борисов посочи, че ако се забави съставянето на новото правителството, няма да има време да се излезе на пазарите и да се иска нов дълг.

Ако това се прави в последния момент, новият заем ще бъде с по-голям лихвен процент, каза бившият премиер, който се готви за нов мандат начело на държавата.

Споделяне

Още от Избори 2014

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?