Борисов: БСП, ДПС и "Атака" са обхванати от една болест, дето се казва делюзия

Бойко Борисов

"Даже разбрах една болест, която се чудех каква е тази болест, която е обхванала БСП, ДПС и "Атака". Оказа се, че има такова заболяване, и то е делюзия - когато желаното го приемаш за действително". Медицинските си познания бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов сподели с журналисти след среща в неделя с младежките организации на партията в Хасково, Кърджали, Стара Загора и Пловдив. На партийната сбирка, провела се в Хасково, участваха и бивши министри от кабинета му, народни представители и евродепутати.

След което Борисов продължи: "Планът "Орешарски" предвижда до края на мандата нови 250 000 безработни". Засега безработицата се увеличава с 5000 на месец, включва в рамките на мандата да достигне до 250 000 нови безработни. Планът включва да се взимат заеми и да се вкарва държавата във финансова катастрофа, което е безспорно. Този план включва и да се купи време, за да могат евентуално да се постигнат по-добри резултати от тези партии на едни предсрочни избори. Това е неговият план. Той друг план няма и няма как да има".

"Планът „Орешарски" изисква да го четем внимателно, защото го няма, такъв план няма", продължи Борисов.

"Второ, когато той казва, че ще прави работни места, това означава, че ще има съкращения. Освен това аз не знам какви съкращения ще направи, като увеличиха министерствата; отново върнаха много зам.-министри в министерствата; отново възстановиха партийните бордове, в които вкараха криминално проявени или хора с присъди. Аз не знам какви действия ще предприема. Във всички случаи те са пагубни", заяви Борисов.

"Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители", коментира още той.

"За първи път ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат; за втори път българите ни повериха управлението на държавата. И сега лидерите на тези три партии се наговориха и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един. Всеки ден се питам - как Сергей Станишев има морал да говори, че е победител, след като е докарал България до това положение? Тези хора нямат нито морал, нито силата да си признаят", заяви бившият премиер.

След което атакува Орешарски за тактиката му да избягва всякакви срещи с протестиращите и да се крие, като влиза в сградите, където има ангажименти, пред задните входове.

"Освен у нас, Орешарски вече месеци наред е в изолация и от света. Нито е ходил някъде другаде освен един път в Китай, нито световните лидери идват у нас. Това е тотална изолация", каза Борисов.

"На този фон се чудя как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти - защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала", допълни лидерът на ГЕРБ.

В края на семинара Борисов се зарече всеки уикенд да се среща с партийните организации от страната.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?