Борисов: България се нуждае от обединение, труд и просвета

Борисов: България се нуждае от обединение, труд и просвета

"България се нуждае от обединение, труд и просвета. Заедно постигнахме много. Вярвам, че ще продължим да вървим по единствения възможен път на развитие – европейският."

Това се казва в поздравителен адрес на лидера на ГЕРБ и бъдещ премиер за тети път Бойко Борисов, публикуван в официалния му сайт по случай Деня на труда в понеделник.

"Няма успешна държава без икономически постижения и добро образование. Развитата икономика и образованата нация са национални приоритети, за които ще работим неуморно", пише още Борисов.

Той припомня, че на последните парламентарни избори ГЕРБ е получила гласовете на 43% от хората с висше образование в страната, като над 53% от избирателите ѝ са на между 31 и 60 години.

"Мнозинството от сънародниците ни, които живеят в чужбина, също избраха ГЕРБ.  За нас това е голяма чест и голяма отговорност. Вярвам, че заедно ще изградим бъдещето на България като страна със стабилна и работеща икономикa и ще осигурим по-добър живот за всички български граждани", казва още лидерът на ГЕРБ.

Според него "работещите хора са локомотивът на държавното развитие, те създават силната икономикa, която е определяща за високите доходи на всички граждани".

"Затова аз се обръщам към работещите българи с уважение и благодарност, поемайки ангажимент за сериозна държавна подкрепа към бизнеса и активните граждани. Трябва да обединим усилията си в името на общата цел – да изграждаме и развиваме по-добро бъдеще за нашите деца", се казва още в поздравителния адрес на бъдещия премиер.

Както е известно, през миналата седмица ГЕРБ подписа коалиционно споразумение с "Обединени патриоти" непосредствено преди президентът Румен Радев да връчи мандат за съставяне на правителство на Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Предстои коалиционните партньори да договорят пърсоналния състав на кабинета и той да бъде гласуван от парламента през тази седмица.

Споделяне

Още от България