Борисов: България всички я хвалят

Бойко Борисов, сн. БГНЕС
"Фактът, че две седмици след изтичането на нашето Председателство днес в Лондон отново всички сме на темата Западни Балкани, е заслуга на резултатите на Председателството, на това че убедихме колегите“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след участие в пленарното заседание по време на срещата на върха на инициативата "Берлински процес“ в Лондон, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Според Борисов България е била специално поканена за участие в този форум заради усилията ѝ през последните месеци за стартирането на редица инфраструктурни проекти в региона. Бойко Борисов допълни, че България може скоро да получи и покана за домакинство на инициативата "Берлински процес“.
 
"България всички я хвалят в момента. Придадохме душа на Берлинския въпрос, казват всички лидери. Дадохме пример как се подписва договор за добросъседство с Македония“, отбеляза българският премиер.
Акцент в дискусиите по време на пленарното заседание беше и темата за миграцията и сигурността, както и борбата с тероризма. 
 
"Важно е в тези държави, където има и смесено население по пътя за ЕС действително да се интегрират, за да се преборим с радикалния ислям“, обясни премиерът Борисов.
 
Премиерът каза, че е разговарял с австрийския канцлер Себастиян Курц как по-бързо може да бъде решен проблема с даване на убежища за бежанците. Според него всички държави членки трябва да продължат да си помагат в усилията за ограничаването на миграционния поток.
Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?