Борисов чакал решение за майките на деца с увреждания

Премиерът се оправда за фразата "да ми се махат от главата"

Борисов чакал решение за майките на деца с увреждания

Чакам да ми дадат решение за майките на деца с увреждания, които протестират, за да стане ясна сметката. Нека стане готова сметката, още се карат кой на кого и как”. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, цитиран от Нова тв.

“Обещал ми е и министърът, и Валери Симеонов работи по това, защо трябва всеки ден да издевателстват над мен. Ще го направя, чакам да видя сметката”, заяви още Борисов.

В последствие той уточни, че “издевателстват” не майките, а политиите.

“Не съм казвал, да ми се махат от главата. Казах: “Връщам го министъра, щом си го харесват, да реши този проблем, да ми се маха от главата Бисер с проблема му. Не да обидя майките”, заяви още Борисов.

Преди две седмици след като социалният министър Бисер Петков подаде оставка първоначално премиерът я прие, но в последствие след мощен отпор срещу оставката му Борисов го върна на поста и заяви, че иска темата да му се “махне от главата”.

“След като министърът остава, се надявам повече да няма палаткови лагери... Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, заръча още премиерът.

Той демонстрира раздразнение и към протестиращите майки на деца с увреждания: “Тези палаткови лагери стоят от седмици и досега не съм чул някой да каже: Този министър ще ни реши въпроса. А това, че лагерите ставаха все повече, означава, че не го решава. Искам да видя сега откъде идва тази задача към тях”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?