Борисов: "Доган вече е в паника"

Премиерът Бойко Борисов не остана длъжен и си върна още веднъж за коментара на лидера на ДПС Ахмед Доган отпреди седмица, че "му миришело на избори".

Той определи репликата на Доган като израз на паника.

"Ахмед Доган е вече в паника. Единственият му шанс беше да разделя българските турци от българските християни. Да ги плаши с възродителни процеси, с покръстване", заяви премиерът Борисов в понеделник пред журналисти в Ямбол.

"Дългогодишното ни приятелство с турския премиер Реджеп Ердоган, това, че той непрекъснато идва, непрекъснато хвали България и етническия мир в нея, реже основата на Доган", каза Борисов.

"Виждате Ердоган идва толкова пъти в България, не иска "добър ден" да каже на Ахмед Доган. Българските турци вече разчитат тези сигнали. Никой не му се връзва на лъжите, че ще има етнически процеси", продължи премиерът и завърши: "Доган вече нервите си не може да сдържа, защото му се реже основата, на която е изградена ДПС - противопоставянето между християни и мюсюлмани".

Преди седмица на митинг в Джебел по повод на годишнината от репресиите при смяната на имената на етническите турци в България Доган заяви пред събралите се жители и симпатизанти на Движението за права и свободи, че предвижда скорошни предсрочни избори.

"От мен очаквате прогноза на времето, прогнозата на политическото време. Къде сме и какво ни очаква. Много често се представям като политически синоптик и мирише на дъжд. Мирише на избори. И то не на редовните избори след една година. Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот", заяви Доган.

Репликата му веднага предизвика ехидната реакция на Бойко Борисов. "Как може на човек, който мирише на джибри, да му мирише на избори", подхвърли Борисов, като допълни, че само ДПС и ГЕРБ били готови за избори и затова на Доган те му се привиждали.

Споделяне

Още по темата

Още от България