Борисов: ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес изгуби

От хората зависи дали ще има политическа криза, пожелавам им приятна игра на агнешките главички

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако кандидатът на партията Цецка Цацева изгуби днешния втори тур на президентските избори.

“Категорично съм готов за варианта оставка. Нали не си представяте, че от утре излизам и казвам размислих. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес. По никакъв начин“, каза премиерът, след като гласува в Банкя.

Той коментира, че държавният глава е първата фигура в държавата и ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва да се отива веднага към преформатиране на цялото политическо пространство.

Борисов нападна опонента на Цачева Румен Радев и заяви, че няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим.

“Независим, а от двете ти страни Корнелия Нинова и Илияна Йотова. Нищо независимо няма в тази кандидатура, обратното, неясно е какво ще следва по-нататък“, каза той.

По думите му от хората зависи дали ще има политическа криза - “ако желаят ще я имат, ако не я желаят- няма да я имат“.

“Пожелавам им приятна игра на агнешките главички“, каза още Борисов.

“Никога не съм си мислил, че ще бъда премиер, нито мечтата ми е била такава. Хората досега са ми давали право да управлявам. Щом има проблеми с това, връщаме властта. Това е демократично. Не стоя като Станишев и да викам да де, ама това бяха други избори“, каза още той.

“Партиите трябва да са с една мисъл – председателството ни в Европа. След като обявиха война срещу нас и как промяната щяла да дойде, искам да им видя… мисля, че българите имат инстинкт за самосъхранение и знаят…”, коментира Борисов.

Той коментира, че е гласувал за най-доброто и ни най-малко не е притеснен за резултата.

"Трябва да се притесняват тези, които лъжеха по време на кампанията. Виждаме и в Америка как едно по едно обещанията изчезват, дано българите имат по-силен инстинкт за самосъхранение“, заяви премиерът.

Нула лева партийна субсидия

Той коментира и резултатите от референдума и заяви, че партията му подкрепя изобщо да няма партийни субсидии, а не просто да бъдат намалени.

“Ние в ГЕРБ ясно разчитаме сигналите, разчетохме сигналите и на референдума. Партийна субсидия не трябва да има. Нула лева партийна субсидия трябва да има, защото през този 1 лев олигарсите и негодниците ще си изпират парите и ще казват тези са от партийните субсидии. Нека играем на чисто – никакви партийни субсидии”, каза Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Президентски избори

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?