Борисов гостува на сватба в Рибново, обвини ДПС, че уволнява хора на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ посети село Рибново в петък рамките на предизборната кампания за кмет на община Гърмен. Посещението съвпадна със сватба, сватбарите го поканиха, дариха го, а той отправи няколко критики по адрес на ДПС.

При пристигането си в центъра на селото, където Борисов и кандидатът за кмет от ГЕРБ Верхат Ислямов имаха среща с граждани, гостите на сватбата го съзряха и с бурни възгласи го поканиха да се присъедини към сватбеното тържество.

Борисов обяви, че дарява пари на младото семейство, за да им върви в живота, и им пожела съвсем скоро да си имат рожба. Гостите на сватбата го приветстваха шумно и огласиха площада с викове: "Бойко, Бойко", предаде "Фокус".

Борисов обаче не се отклони от целта на посещението. Той каза пред събралите се хора, че масово се уволняват хора на ГЕРБ, които отказват да бъдат в структурата на ДПС или да гласуват за ДПС.

"Има голям страх сред населението. В тези региони има твърде голям страх, а виждате колко много неща са направени. Освен ДПС и ГЕРБ няма други партии, които да са издигнали свои кандидати. Колегите от БСП и Реформаторския блок да помислят дали няма да издигнат кандидати или това е някаква договорка с ДПС. За всички стана ясно, че "Атака” е партията, която дава властта на БСП и ДПС да управляват", заяви Борисов.

Според пресцентъра на ГЕРБ Борисов призовал участниците в изборите към толерантност.

"Изборите идват и си отиват, но вие трябва да продължите да живеете заедно", казал Борисов.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?