Борисов: Грамите от Уикилийкс срещу мен са "конспирация на БСП"

Любимата му песен била "Никой не може да ти отнеме любовта на хората“

Бойко Борисов с китара - сн. списание "Love style"

Премиерът Бойко Борисов заяви, че изтеклите в Уикилийкс грами на американски посланици, в които се говори за съмнителното му минало и връзки с престъпния свят, са конспирация на БСП и "абсолютни измишльотини".

Борисов бегло коментира темата в неделя пред Радио К-2, като отново изрази мнението си, че грамите на американските посланици не са официални документи.

Премиерът смята, че "именно заради това собственикът на Уикилийкс не смее да излезе, защото го е страх, че ще го задържат".

Ако нещо има да крия, то досега да е излязло за тези 15 години 100 пъти, каза премиерът.

"Това е конспирацията на БСП", коментира той и допълни: "Ами, то беше за това комисията "Хохегер“ в парламента, щото милиони евро са дадени за подобни статии, да излязат някъде, за да цитират някого..."

Борисов не намери за нужно да обясни кой е плащал на американските посланици и служби за констатациите и твърденията в грамите им, част от които станаха публично достояние чрез Уикилийск и партньорът им Болкънлийкс и сайтът Биволъ.

Запитан защо американските посланици са писали такива грами за него, премиерът отговори: "Ами кой го пише и къде го пише? Аз мога да цитирам всички официални източници на САЩ, от Белия дом и президента Обама, до всички шефове на служби, които бяха в България. Това са официалните източници, и във всички тези случаи американските посланици са стояли до тези хора. Така че дайте да се държим сериозно".

Бойко Борисов отново отрече в България да има проблем с медийната свобода. Много се забавлявам като слушам по националните медии, как участници, на които е даден националният ефир, говорят, че била застрашена свободата на словото, коментира той.

Според него, журналистиката в България е "много зависима не от правителството, а от своите собственици". Всеки един от собствениците на медии има своите корпоративни интереси, каза министър-председателят.

Помолен да оцени управлението си, той заяви, че "най-обективните оценки ги дават световните рейтингови агенции, които в условията на най-голямата криза и тежкото наследство от началото на прехода, потвърждават и вдигат най-високия рейтинг на България".

Борисов отново изрази огорчението си от българските политици. Ако имаше политическа класа в България, щеше да каже: Благодаря на Борисов, че пое риска да състави правителство на малцинство, въпреки риска и да управлява в най-тежкото време след Втората световна война, заяви премиерът.

От обясненията му се разбра, че песента "Батальонът се строява" вече не му е най-любима.

"Всеки човек има любими песни от различен период от своя живот...Примерно, когато съм бил в казармата, "Батальона“ ми е бил любима песен. Когато си влюбен - "Lady In Red“", каза Борисов.

"Аз харесвам много Емил Димитров и на китарата си свиря негови песни", допълни той, но отказа да изпълни нещо в ефир. Накрая разкри, че любимата му песен на Емил Димитров е "Никой не може да ти отнеме любовта на хората“.

Споделяне

Още от България