Борисов и Ердоган разговаряха за мигранти, енергетика и туризъм в Ню Йорк

Ердоган и Борисов разговаряха в рамките на сесията на ООН в Ню Йорк

Министър-председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган са обсъдили задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница. Двамата са разговаряли в рамките на 73-тата сесия на ООН, провеждаща се в Ню Йорк, САЩ, съобщиха от правителствената пресслужба във вторник..

Бойко Борисов и Ердоган са оценили високо положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

По време на срещата българският премиер Борисов подчертал, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма.

Президентът на Турция Ердоган на свой ред изразил благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март. По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Българският министър-председател подчертал отново важността от споразумението между ЕС и Турция за всички европейски държави и посочил, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?