Борисов и Херо Мустафа уверени, че след епидемията демокрациите ще са по-силни

Борисов и Мустаха спазват дистанция, сн. БГНЕС

Усилията, които България и САЩ полагат в борбата с коронавируса, са обсъдили премиерът Бойко Борисов и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа на среща във вторник в Министерския съвет, провела се в условията на социална дистанция, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са подчертали, че демокрациите ще се справят и с този период на несигурност и ще излязат от него още по-силни.

Друг акцент на разговора са били инициативите, които посолството на САЩ подкрепя в помощ на България по време на извънредното положение.

"Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на Covid-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус", коментирал Борисов.

"САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно", заявила на свой ред Херо Мустафа.

Те са обсъдили още Стратегическото партньорство между САЩ и България, включващо засилване на общата сигурност и сътрудничество в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки, допълва се в прессъобщението, без да се посочват подробности.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус