Борисов: И Кока Кола е офшорка, а тези, дето викат срещу офшорките, най-много действат с офшорки

Атаките срещу президента минават всякакви граници, което не е за доброто на държавата, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на посещението си в Пловдив в сряда следобед той бе помолен да коментира кампанията срещу държавния глава, предприета от Николай Бареков, ТВ7 и други медии, контролирани от Ирена Кръстева, майката на неуспелия шеф на ДАНС Делян Пеевски. Бареков твърди, че Плевнелиев е закупил с пари кеш имот на Халкидики, но президентът заяви, че плащането е извършено по банков път.

Само ще кажа, че и Кока-Кола е офшорка, а тези, дето сега викат срещу офшорките, най-много действат с офшорки, коментира Бойко Борисов.

Преди ден депутатът от ДПС Йордан Цонев, в съавторство с Делян Пеевски, внесе законопроект, рекламиран като ограничаващ офшорните компании.

"Не мога да бъда адвокат на президента, има си съд, но всичко това, което се случва намалява кредитния рейтинг на държавата и гони инвеститорите", допълни той.

Борисов специално благодари на прокуратурата и по повдигнатото обвинение и по всички становища на държавното обвинение по случая с бюлетините в Костинброд. Обвинението, което повдигнаха, няма нищо общо с изборите и потвърждава извършената предизборна манипулация от други партии, смята той.

Бившият премиер освен това подчерта, че с действията си управляващите ще провалят държавата. Според него контрабандата в момента е тотална, а приходните агенции работят с 30% спад в събираемостта.

Това ще наложи в края на годината нова актуализация на бюджета или взимането на нови заеми, което пък ще бутне валутния борд, прогнозира Бойко Борисов.

Той пристигна в Пловдив след дебата по втория вот на недоверие към правителството "Орешарски" и съобщи, че в петък ГЕРБ внасят нов вот на недоверие – за култура.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес