Борисов и Нинова се съдят взаимно за обида

Мъчително е в нашата държава политиците да спорят с обиди, казал премиерът на адвоката си

Адвокатът на премиера по делото Марин Марковски

Бойко Борисов в разговорите във връзка с делото ми каза - мъчително е в нашата държава, политиците да спорят с обиди, това мен ме притеснява.

 

Това каза пред медиите в понеделник адвокатът на премиера Марин Марковски след заседанието по гражданското дело обединило в едно два иска за клевета - единият заведен от Борисов срещу лидера на БСП Корнелия Нинова и един на Нинова срещу премиера.

 

Марковски виждал в действията на премиера желанието той да въведе нов политически начин на спора, не чрез обиди.

 

Причината за исковете са публични изказвания на всеки от тях за другия.


Първи завежда иск Борисов, като според Марковски, премиерът се чувствал засегнат от реплика, че бил "неетичен, крадец", което било казано от Йончева, а Нинова била съгласна с думите ѝ.

 

Адвокатът обясни още, че част от контраиска на Нинова е за това, че Борисов е казал, че тя е активист на СДС - "СДС не е Ислямска държава, терористична организация. Какво обидно има в това?", допълни Марковски и каза, че не е доказано Борисов да е нарекъл Корнелия Нинова "госпожа Лъжа".

Цветана Чуклева, единият от адвокатите на Корнелия Нинова каза, че са заведени три иска срещу Борисов, те са обединени като обезщетението, което се иска е за около 30 хил. лв. По думите ѝ Нинова е обидена и е претърпяла сериозни увреждания заради изказвания на Борисов, защото са изречени в период на активна предизборна кампания.

Делото ще продължи на 21 май от 15.30 часа, като предстои да бъдат разпитани свидетели.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?