Борисов и Нинова се съдят за “г-жа Лъжа“ и “Крадецът казва дръжте крадеца“

Борисов и Нинова се съдят за “г-жа Лъжа“ и “Крадецът казва дръжте крадеца“

Премиерът Бойко Борисов съди лидера на БСП Корнелия Нинова заради думите ѝ по негов адрес "крадецът казва дръжте крадеца", изречени в национален ефир на 23 март. В исковата си молба той претендира за 26 000 лв заради обидата и нанесени неимуществени вреди.

Заедно с отговора си по исковата молба на премиера Корнелия Нинова завежда три насрещни иска за обида и клевета. Тя се е обидила от твърденията, че е "върл активист на СДС", както и за определението "госпожа Лъжа", изречено в национален ефир, съобщава сайтът “Дневник“. Това се е случило на 9 март. Корнелия Нинова иска общо 30 100 лв.

Пред съда адвокатите на Нинова представиха копие от интервю на Борисов пред в. "Труд" от 1994 г., в което заявява, че е запазил членството си в БСП. "Това е заради твърдението му, че няма връзка с тази партия", обясни адвокат Цветана Чуклева.

Марин Марковски, който представлява премиера, обясни, че премиерът е бил много обиден.

"Обиден е, че тя (Нинова) го е нарекла неетичен, че е бил крадец. Това го е казала Йончева, но Нинова била съгласна и приветствала Йончева. Премиерът  не е завел делото заради пари, а защото Нинова е станала много агресивна. Борисов искал да въведе нов политически начин на спор - не чрез обиди“, обясни адвокат Марковски.

После той допълни: "Това дело е мъчително за г-н Борисов, защото той не го желае, но е принуден да го заведе“.

Споделяне

Още от България