Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: "Идва ми да взема един чук и където има тераси, покриви, да ги счупя и да приключваме"

"Евролистата на БСП е "шпионин - ДС, шпионин – ДС”

32 коментара
Мария Габриел, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Андрей Ковачев по време на събитието в неделя, сн. БГНЕС

"Идва ми да взема един чук и където има тераси, покриви, да ги счупя и да приключваме“, каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя, след като кандидатите за евродепутати от партията представиха нейната платформа за предстоящите избори за Европейски парламент.

Освен на огорчението си от "апартаментгейт“, лидерът на ГЕРБ посвети голяма част от словото си на евролистата на БСП, която, по думите му, е "шпионин - Държавна сигурност, шпионин - Държавна сигурност“.

Представянето на партийната платформа за изборите започна в отсъствието на Борисов, също както преди седмица бе представен и слоганът на предизборната кампания. От думите му стана ясно, че негово участие не е било предвидено и тази седмица.

Затова основно действащо лице на събитието отново бе заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който наскоро заради неяснотите около поредните си апартаментни сделки загуби постовете си в Народното събрание.Присъстваха депутати, министри от ГЕРБ, както и председателят на СДС Румен Христов, чиято партия участва в обща листа с ГЕРБ.

Нямам съмнение, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа, въпросът е тя да стигне до българските избиратели, за да могат да направят своя информиран избор. Смятам, че нашата платформа ще привлече максимален брой избиратели, каза в началото Христов.

Ще представим резултатите от управлението си, но ще кажем и какви са ангажиментите ни - на ГЕРБ и на кандидат-евродепутатите, показваме това, което се припокрива с основните приоритети на ЕНП, посочи Цветан Цветанов, който след "апартаментгейт“ запази поста на председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

После кандидатите за евродепутати представиха приоритетите в отделните сектори от платформата.

След което в залата се появи и взе думата Борисов.Той каза, че не е имал намерение да идва, но докато гледал изказванията на кандидатите за евродепутати, се зарадвал и решил да дойде да ги поздрави.

"Бях притеснен за партията(след подадените заради имотния скандал оставки – бел.ред.), но има много хора, които могат да теглят спокойно нагоре. Път ще им се дава, а вие сте достатъчно млади", каза лидерът на ГЕРБ.

"Харесахте ми”, обърна се той към кандидатите за евродепутати и добави: "Сега разбирам защо и нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна игра“.

"Сега като им видях листата - имат само един човек, който може би разбира нещо от европейска работа – г-жа (Деница) Златева. Оттам нататък е шпионин - Държавна сигурност, шпионин -  Държавна сигурност“, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Тези избори стават важни не заради властта или колко хора ще вкараме в Европейския парламент, а защото действително много троянски коне ще влязат в ЕП ЕП и това е видно“, коментира Борисов.

"В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидерът на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, добави Борисов.

По думите му, дори и Русия няма общо с тази листа. "Истината е, че някой иска да им се предложи(на Русия), но в Москва едва ли му вярват, "защото те толкова пъти бяха излъгани и за "Белене", и за "Южен поток".

"Бях сигурен и щях да се обзаложа за Иво Христов и за това, че е в листата, защото видях как се гледат с Корнелия Нинова онзи ден. И как правят онзи КСНС в нищото, само за да се говори по темата“, коментира Бойко Борисов, след което премина на водачката на листата на БСП Елена Йончева.

"Колкото повече се отдалечаваме от председателството, толкова повече се въздиша по нашето председателство. България се дава за пример със справяне с мигрантската вълна навсякъде. И сега понеже няма мигранти, бъдете внимателни по места да не разиграят пак етническата карта с някоя и друга провокация“, каза той. "Защото те нямат какво да кажат, нямат един успех, който да покажат. Разбирам да се закичиш със знамето на разследващ журналист – много готино звучи. Много готино е да биеш по човека, арестувал "Наглите", спрял отвличанията и т.н. Въпросът е, като си бил разследващ журналисти и четири години си бил в сянката на премиера – какво разследване си направил тогава. Какво си разследвал четири години, докато си бил в държавната вила? Или си разследващ журналист само когато си в опозиция. Ами, и ние като станем опозиция някой ден, ще станем разследващи журналисти“, коментира Борисов.

"Говорят, че по 10 млрд. лв. сме крали на годината – те знаят, че една лъжа сто пъти, като се повтори, става истина. И на КСНС попитах щом се крадат, първо да видим откъде – как ще се откраднат 10 млрд. Сигурно техните 10 млрд. лв., които са крали, искат да ги припишат на нас“, каза Борисов.

След което пак се обърнакъм кандидатите за евродепутати: „БСП ще започват и свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние нашите уроци си ги научихме, шамарите си ги изядохме,наясно сме на какво най-много реагират хората и това не трябва да го допускаме. Нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни. Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри. Тези хора си измислят, легендират си – не случайно са деца на такива семейства. Измислят си легенда като всеки разузнавач, така вярват в легендата, че са разследващи и еди-какви си. Те са забравили всичко друго и си вярват, че са борци. Това е много тежък синдром“.

Кандидатите за евродепутати представиха приоритетите в отделните сектори от платформата.

Отборът на ГЕРБ ще работи за реализация на програмата "Цифрова Европа" с бюджет 9,2 млрд. евро. Това обяви в началото настоящият български еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ Мария Габриел. Бъдещето на Европа е цифрово, основни ценности са защита на личните данни и сигурността на европейските граждани, коментира тя. И добави, че европейският подход има за център човека. Инвестициите в цифрови умения са инвестиции в хората, днес около 44 процента от гражданите на ЕС нямат такива, отчете еврокомисарят.

Еврокауза на кандидатите от ГЕРБ за ЕП е и засилване на борбата с дезинформацията, включване на медийната грамотност в учебните програми. ГЕРБ ще работи за цифрова инфраструктура и инвестиции в нея, за по-добра свързаност на Западните Балкани и утвърждаване на България като лидер в цифровизацията, ще работи за намаляване таксите за роуминг между ЕС и Западните Балкани, декларира Габриел. Тя заяви, че ГЕРБ подкрепя идеята за Европейски център за киберсигурност както и изграждането на европейски суперкомпютър.

Андрей Новаков обясни бюджетните акценти в политиката на ЕС като посочи, че европейският портфейл след 2020г. трябва да е един трилион и триста милиарда евро. Той опроверга твърденията, че след 2020 г. европарите за страната ни ще спрат. Увеличават се средствата  за земеделие за България, малките населени места ще имат малко над 5 млрд. лв. за развитие на селските райони, отбеляза настоящият евродепутат и кандидат за нов мандат в ЕП.

Асим Адемов обърна внимание на увеличения европейски бюджет за образование, което е и основен приоритет на кабинета "Борисов". Нашата цел е всяко дете да бъде в училище, за малцинствените групи интеграцията е чрез образование, добави той. Адемов припомни, че 42 хиляди деца са върнати вече обратно в класните стаи.Очакванията били за три пъти повече средства по програмата "Еразъм" през следващия програмен период.

В изказването си Андрей Ковачев изтъкна, че 70 на сто от европейските граждани в т.ч. и българите искат европейски ангажимент в сферата на здравеопазване. Той декларира още, че ГЕРБ работи за единна външна политика на ЕС и завършване процеса на присъединяване на Западните Балкани към Евросъюза както и за защита на българските общности, извън пределите на родината.

Ева Майдел се обяви за изграждане на единен европейски пазар с ясни правила, еднакви за всички, без двойни стандарти за храните, банковите такси. Вече са договорени 900 млн. лв. по плана "Юнкер" за 10 000 компании, посочи тя. Страната ни е покрила всички номинални критерии за еврозоната, затова целта е ускорено влизане в нея, коментира Майдел.

Да бъде увеличено до 85 на сто европейското съфинансиране за най-бедните райони ще настояват представителите на ГЕРБ в ЕП, обеща Лиляна Павлова. Сред целите на кохезионната политика е Европа да бъде по-зелена, достъп до иновации, инфраструктурна свързаност. От 2007г. досега въздействието на кохезионната политика върху БВП на страната ни е 11 процента, очакваме още 4-5 процента по-висок БВП именно благодарение на кохезионната политика, добави Павлова. Приоритети са също доизграждане на коридорите на трансевропейската транспортна мрежа, които минават през България в т.ч. и железопътните отсечки.

Ивелина Василева наблегна на инвестициите в по-чиста околна среда, в зелената икономика.

Жечо Станков, зам.-министър на енергетиката и кандидат за член на ЕП, обяви, че след месец ще бъде даден стартът на газовата връзка с Гърция от премиерите на двете страни. Страната ни получи европейски средства за предпроектното проучване на хъб "Балкан", припомни той. Следващият стълб е обединение на пазарите на енергия, предстои създаване и на газова борса в следващия мандат на ЕК, заяви Станков. Той подчерта, че до 2030г. 32 процента от енергията трябва да е от възобновяеми източници.

Марин Захариев обеща, че ще работят за запазване на бюджета от Общата селскостопанска политика, както и че ще се борят в следващия период да има отделни плащания за младите фермери.

Разходите за отбрана да достигнат две на сто до 2024 г, ще работи Емил Радев и колегите му. ГЕРБ подкрепя общоевропейската позиция за отношенията с Русия, сред които е прекратяване на хибридната война, отбеляза той. България в Шенген е друга цел на ГЕРБ. От формацията настояват за засилено сътрудничество и обмен на информация между полицейските служби, за общоевропейска стратегия за борба срещу корупцията, за ежегодна оценка за нивото ѝ във всички държави-членки.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

32 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате. 1. tirlik
  #32

  https://www.youtube.com/watch?v=OTEL8F8ic2Q

 2. SILENCE
  #31
  Отговор на коментар #6

  Остави горката песен на предназначението ѝ!Де що има нещо смислено и с нормални асоциативни реакции,го окаляхте и олигавихте!

 3. SILENCE
  #30

  Преди да чета коментарите,предлагам да успокоим ББ, че урокът не е да правят терасите невидими. Няма да му напомняме нито за НАП,нито за т. нар. съдебна система, защото той си ни каза,че са и обидчиви /изразът беше чувствителни били/,и, дори ние /80-те % дебили/ знаем - приказно богати, включително с имоти. Няма смисъл /поне за мен/ да се четат лакардиите, които са казали кандидатЕте за дупетати в Европата. Нито имената на тези хора. Дори няма смисъл да ги дразним с припомнянето,че "Кой каквото прави,на себе си го прави", защото те би трябваро да си го знаят. Пък и костоваците им го напомниха колкото можаха по-кресливо...

 4. Dr. Web Browsing
  #29

  Това с чука и рушенето на тераси и покриви хващаше декиш по времето на соца, когато освен чук на стотинките ни имаше и по един сърп и гонешми светлото бъдеще защото бяхме наимни и "...нямаше кой да ни каже", че "безплатен обяд" ... има само! когато е с благотворителна цел в обществото ни - това в рамките на шегата, а ако трябва да сме по-сериозни ще кажеме още, че има и бум на измамници и тарикати по цял свят, в това число и в любимата на всичките ни ... Европа (точене на всякакви засраховки, точене

 5. Филка Русофилка
  #28

  „Фaктop“ пpeдупpeждaвa, чe aнтибългapcкaтa opгaнизaция „възpaждaнe“ e пpизoвaла във Фeйcбук зa пoгpoм и caмopaзпpaвa c г-н Aлeкcaндъp Йopдaнoв нa 16 aпpил в Дoбpич, къдeтo щe пpeдcтaви книгaтa cи „Пaтpиoтични уpoци”, c кoятo paзбивa pуcoфилcкo-кoмуниcтичecкитe митoвe зa бългapcкaтa иcтopия. Шaйкaтa извъpшила aнaлoгичнa пpoвoкaция в Дoбpич пpи пpeдcтaвянe книгaтa нa Ивo Инджeв „Измaмaтa Caн Cтeфaнo”. Гaулaйтepът ѝ, нapичaн „Кoпeйкин“, ce cлaвeл кaтo ocнoвeн opгaнизaтop нa „пpoтecтнo“-caбoтaжнитe aкции

 6. Baraev
  #27

  Главата не ми го побира как е възможно един премиер да говори толкова много глуп0сти!? Терасите и балконите му виновни .... умира от яд, че любимците му се издъниха, и сега се мъчи хем да ги оправдае, хем да запазел "морала" в партията, хем и да не каже баш явно и твърдо, че са виновни, но и да не каже и, че са невинни, че народа ще го изяде. Пр0ст селянин страхуващ се да вземе твърда позиция!

 7. кибрит
  #26

  Този главанак не е разбрал, че терасите и балконите са просто части от сгради, а тарикатлъците и лакомията на любимците му е това, което го дърпа към дъното.

 8. Коментарът е изтрит в 08:21 на 15 април 2019 от автора.
  #25
 9. Филка Русофилка
  #24

  Кaкви ПEC-oглaвци дa пpaтят Кopнeлa и oфшopнaтa пepaчкa Милийoнчeвa, ocвeн pуcки Тpoянcки кoнe - шпиoни и чeнгeтa oт филиaлa им ДC? Cимeoн Paдeв пишe, чe зa pуcкитe интepecи „бългapcкитe pуcoфили ca пo-pуcнaци и oт pуcнaцитe“! Тaфpoв щял дa xoди пpи чepвeнo-„либepaлнитe“ eкoтepopиcти. Paдaн oщe cи тъpceл гpупa. Дa пoдcили ПEC. Нo, кaк пpиятeлитe му пaк дa гo пoздpaвят кaтo 2014 „Гъз, ти cи нaш‘тo знaмe", cлeд кaтo глaв.-ceкpeтapят нa ДCБ e ocъдeн зa cтoтици xил. кpaжбa и cмeнил имeтo cи, зa дa не го открият? Aнтипpaвитeлcтвeнитe „мeйнcтpийм“-ки кpият гpaнд-cкaндaлa, Peзил зa Paдaн! :)

 10. 1107a
  #23

  Нещо да ги разследват, да ги съдят, да отидат в затвора?!? Или ще минат само със моментното желание на боку да им потроши имотите?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.