Борисов инспектира строежа на варненския булевард "Васил Левски"

Премиерът Бойко Борисов провери на място как вървят строителните дейности при изграждането на варненския булевард "Васил Левски“ в неделя, съобщи правителствената пресслужба в неделя.

Борисов пристигна във Варна за започващата в понеделник в резиденция "Евксиноград" среща "ЕС-Турция", която се провежда под егидата на българското европредседателство.

Уплътнявайки времето се министър-председателят отиде да види как напредва проектът, който е най-мащабният инфраструктурен проект в града за последните десетилетия.

Изграждането на булеварда ще позволи извеждането на трафика от автомагистрала "Хемус“ към курортите извън морската столица. За реализацията му правителството отпусна през миналата година 80.5 млн. лева.

По време на огледа Борисов е бил придружен от кмета на Варна Иван Портних. Той го информирал, че се очаква до средата на август да приключи по-голямата част от над 3-километровия участък, съобщиха от "Дондуков" 1.

В момента се работи по дерето, като са набити над 1200 пилота за укрепване на трасето.

При строителството на булеварда ще бъдат изградени и големи мостови съоръжения, над 2 км нови водопроводи и канализация, както и подземни комуникационни връзки, допълват от Министерския съвет..

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?