Борисов инспектира виадуктите на "Тракия"

По трасето се очаква да мине кортежът на папа Франциск

Премиерът се снима с работниците на виадукта. СНИМКА: Правителствена информационна служба

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта при 20-ия км на автомагистрала "Тракия" край Вакарел. Това съобщи правителствената информационна служба.

По това трасе трябва да мине кортежът на папа Франциск, който на 6 май ще бъде в град Раковски.

Ремонтът се извършва в дясното платно и обхваща горното и долното строене на пътното съоръжение. Виадуктът е един от трите моста на магистрала "Тракия", които в момента се ремонтират от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД. Строително-ремонтните дейности по тях ще приключат до активния летен сезон.

"Тези стари мостове при първото земетресение могат да паднат. На практика се правят чисто нови мостове, понеже хората пътуват повече", е посочил министър-председателят Бойко Борисов. Той е заявил пред работниците на обекта, че е искал да види при какви условия работят дори в събота и то на 70 метра от земята. "Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, но се пазете", е казал премиерът пред екипа на магистралата.

Работниците са казали на министър-председателя, че дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча и тротоарни конзоли. А долното строене се укрепва срещу земетръс със специални устройства и се усилват устоите. Премиерът е добавил, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала "Хемус", където също усилено се работи.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?